Rick van der Lans
R20/Consultancy
[Let op: door de anderhalve meter restrictie is het aantal zitplaatsen beperkt. Aarzel niet en schrijf snel in! Voor een live video stream in het hybride format zijn minimaal drie online deelnemers vereist.
Indien het Live of Hybride format vanwege corona-restricties niet mogelijk is, schakelen wij om naar Online.]
Digital transformation, datagedreven werken en de ‘informatie-economie’ zijn populaire termen in de boardroom. Ongeacht wat ze betekenen, deze termen houden in de basis allemaal hetzelfde in: de organisatie wil meer met data doen. Data moet breder, efficiënter en effectiever ingezet worden om bedrijfs- en beslissingsprocessen te verbeteren en te versnellen en hun competitieve kracht te vergroten. Technisch gezien betekent dit dat nieuwe vormen van datagebruik ingezet worden, zoals data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI.
Helaas zijn de bestaande systemen die data leveren, zoals het datawarehouse en de transactionele systemen, dikwijls niet meer toereikend voor deze nieuwe, intensere en zwaardere vormen van datagebruik. De rek is uit de data-architectuur van bestaande data delivery systemen. Sommige van deze systemen zijn ook al meer dan twintig jaar oud en hebben veel veranderingen en extensies ondergaan. Ze kunnen de immer toenemende groei aan datagebruik qua schaalbaarheid en snelheid niet meer aan. Daarbij zijn ze log en inflexibel geworden waardoor het implementeren van nieuwe rapporten en het uitvoeren van analyses zeer tijdrovend is geworden. Kortom, de data-architectuur kan de huidige ‘speed of business change’ niet meer aan.
De conclusie van veel organisaties is dan ook: het is tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Echter, dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een data-architectuur ontwerpen doe je immers niet regelmatig. Welke nieuwe technologieën zijn er momenteel beschikbaar? Wat is de invloed van o.a. Hadoop, NoSQL, big data, datawarehouse automation, data-streaming op de architectuur? Welke nieuwe architectuurprincipes zijn er eigenlijk? Hoe gaan we om met de steeds strengere regels voor data-opslag en analyse? En wat is de invloed van cloud platformen?
Dit tweedaagse seminar geeft antwoord op veel vragen die gesteld worden tijdens het ontwerpen van een moderne data-architectuur. Richtlijnen, stappenplannen, ontwerpcriteria, tips, ontwerpregels, use cases en praktijkvoorbeelden worden uitgebreid behandeld. Concepten en technologieën als data lakes, big data, datavault, cloud, datavirtualisatie, Hadoop, NoSQL, datawarehouse automation en anonimisatie van data komen hierbij ruim aan bod. Het seminar is gebaseerd op praktijkervaringen die de laatste jaren zijn opgedaan bij het uitdenken en realiseren van nieuwe data-architecturen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de organisatorische consequenties van een moderne data-architectuur en aan onderwerpen als datakwaliteit, data-governance, datastrategie en de migratie naar een nieuwe architectuur.
In dit seminar met Rick van der Lans krijgt u antwoord op de volgende vraagstukken:
Dit seminar is voor een ieder bestemd die vanuit zijn functie te maken heeft met de ontwikkeling van nieuwe of het aanpassen van bestaande data-architecturen, waaronder BI-architecten, business-analisten, datawarehouse- en databaseontwerpers, database-experts, consultants, technology planners, projectleiders, CTO’s en systeemanalisten.
Bovenaan de pagina bij Downloads kunt u de volledige PDF brochure downloaden.
De virtuele seminars en workshops worden aangeboden via een online meeting platform, in de regel Webex of Zoom, vanuit onze lokale cursusruimte annex videostudio, Studio 44. Omdat wij werken met een tweepersoons crew en meerdere professionele camera’s en microfoons, is het mogelijk om de traditionele cursusruimte waar nodig volledig na te bootsen en daarbij vooral ook de interactie met deelnemers op peil te houden.
Optimale interactie
De spreker / trainer beschikt nog steeds over zijn Powerpoint, fysieke flipchart met papier alsmede een virtueel én fysiek whiteboard en wordt begeleid door een operator/moderator. Alles is er op gericht om de trainer te ontzorgen qua techniek zodat hij zich kan concentreren op de inhoud en de interactie met de online deelnemers.
Door dit alles wordt het geen onpersoonlijk één-richtingsverkeer webinar maar een interactieve virtuele classroom setting.
Deelnemers aan online events of aan hybride events via het online meeting platform ontvangen enkele dagen van tevoren de uitnodiging met hyperlink en benodigde instructie.
“Het is een leerzaam seminar met vooral toepasbare mogelijkheden om tot een verantwoorde data-architectuur te komen.”
“Er gebeurt veel in de data wereld, dit event heeft mij een goed overview gegeven, zodat ik nieuwe ontwikkelingen kan plaatsen.”
“Rick van der Lans geeft een breed beeld van de verschillende database mogelijkheden en gaat ook de diepte in over onderwerpen als data science, data fabric, en data mesh.”
“In twee dagen een duidelijk overzicht van actuele architecturen. Voor- en nadelen worden aangeduid. Zet aan tot nadenken.”
“Uitstekend overzicht en inzicht gekregen in de huidige data architecturen.”
“Onderhoudende en leerzame dagen en ook nog met de nodige humor gebracht. Top dus.”
Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.