In vrijwel alle automatiseringsprojecten, zowel meer traditionele als agile, spelen vraagstukken rond de structuur en architectuur en het beheersen van de analyse, het ontwerp en de kwaliteit van de op te leveren software een grote rol. Daarnaast is documentatie, traceerbaarheid en onderhoudbaarheid van de requirements en het ontwerp van groot belang, zeker wanneer de op te leveren software nog jaren in beheer zal zijn.
In het beantwoorden van deze vraagstukken zijn de modelleertechnieken van UML (Unified Modeling Language) en use cases al jaren van grote betekenis. Ze bieden een universele taal voor het modelleren van diverse aspecten van software. In traditionele projecten, maar nu de volwassenheid van het paradigma groeit, ook in agile projecten. Daarmee onstaat in organisaties de behoefte aan een pragmatische aanpak en het op de juiste wijze inzetten van deze modelleertechnieken van UML. Deze workshop biedt de deelnemers een concrete no-nonsense aanpak, gebaseerd op de jarenlange ervaringen van expert Sander Hoogendoorn.
Waarom deze uitgebreide workshop?
Sander Hoogendoorn toont de lessons learned in het succesvol inzetten van de modelleertechnieken van UML en smart use cases. Aan de hand van een aantal interactieve en leerzame oefeningen, op basis van de Dare2Date case, geeft deze workshop een helder inzicht in de positieve bijdrage die de technieken in UML kan leveren aan projecten. De spreker demonstreert hiermee een concrete en pragmatische aanpak, en geeft de deelnemers een groot aantal concrete en pragmatische handvatten, technieken en best practices voor het succesvol toepassen van UML en smart use cases in uw organisatie.
Uiteraard gebruikt Sander vele, vele voorbeelden en modellen uit reeds uitgevoerde projecten, en toont onder meer het gebruik van de tool Enterprise Architect in de praktijk. De workshop wordt ondersteund door het uitvoeren van diverse praktijkopdrachten, onder meer in het identificeren van scope, het modelleren van bedrijfsprocessen en smart use cases, en het schatten en testen van smart use cases, en het modelleren met activity diagrammen en klassendiagrammen.
Tijdens deze workshop worden o.a. onderstaande vragen beantwoord:
• Welke modelleertechnieken omvat UML en welke zijn echt nodig in projecten?
• Hoe modelleer ik de scope en requirements van mijn projecten?
• Hoe kan ik een pragmatische modelleeraanpak neerzetten in mijn projecten?
• Hoe modelleer ik (smart) use cases?
• Hoe kan ik de omvang van mijn project schatten op basis van use cases?
• Hoe beschrijf ik use cases?
• Hoe modelleer ik activity diagrammen?
• Hoe test ik mijn smart use cases?
• Hoe modelleer ik klassendiagrammen?
• Wat is domain driven design en waarom is dat belangrijk?
• Hoe passen de modelleertechnieken van UML in agile projecten?
Bestemd voor ú
U beschikt reeds over enige basiskennis UML maar wilt deze verdiepen en vooral handvatten krijgen en een methodiek aanleren voor het werken met UML en use cases in de praktijk. De materie, de vele praktijkvoorbeelden en de interactieve oefeningen in deze workshop hebben tot doel de kwaliteit en productiviteit van uw projecten te vergroten. Deze workshop is daarom belangrijk voor iedereen die betrokken is bij software development projecten: opdrachtgevers, IT-managers, projectmanagers, product owners (in spe), software architecten, informatieanalisten, ontwerpers, ontwikkelaars en natuurlijk testers.
Alle deelnemers ontvangen het boek ‘Pragmatisch modelleren met UML 2.0
Aarzel daarom niet en schrijf u snel in!
Bovenaan de pagina bij Downloads kunt u de volledige PDF brochure downloaden.
De seminars en workshops die als In-house worden aangeboden, vinden gewoon plaats bij u op kantoor. Ruim van tevoren stemmen wij met u af wat de zaalbenodigdheden zijn. Bij organisaties met meerdere vestigingen verspreid over het land komt het ook wel eens voor dat we in overleg met u kiezen voor een accommodatie die centraal gelegen is in het land.
Wilt u deze sessie exclusief binnen uw eigen organisatie aanbieden voor een groep medewerkers? Een zeer aantrekkelijke optie met hoog rendement! Nu ook online of op locatie met deelnemers in de zaal plus online deelnemers.